ŠTA JE KVALITETAN TRENING?

Kada surfate internetom ili kada vodite razgovore oko vježbanja i ishrane, možete primjetiti da ljudi imaju veliku tendenciju komplikovanja stvari. Broj vježbi, serija i razne šeme ponavljanja, periodizacija, mentalni stav da se morate uništiti svaki trening i lista ide dalje. Pokušat ćemo prodrijeti kroz svu tu komplikaciju kompleksnosti kako bi vam objasnili i donijeli najjednostavnije i najbolje.

  • Ako svaki trening radite skroz drugačije vježbe – TO NIJE KVALITETAN TRENING
  • Ako nakog svakog treninga osjećate se zgaženo – TO NIJE KVALITETAN TRENING
  • Ako danima imate upale nakon svakog treninga – TO NIJE KVALITETAN TRENING
  • Ako imate višak 20+ kilograma i na treninzima skačete (marinci, jumping jacks i slično) – TO NIJE KVALITETAN TRENING
  • Ako se trening sastoji samo od kardia – TO NIJE KVALITETAN TRENING
  • Ako trening nikada nema kardio – TO NIJE KVALITETAN TRENING

Šta je onda kvalitetan program?

Bilo koji program koji koristi vježbe sa opterećenjem i svojim tijelom 95% vremena, sastoji se od plana kako kako bi uvijek napredovali u snazi i izdržljivosti, nikad ne radite nasumice vježbe je KVALITETAN TRENING.

Jednostavnost je ključ. Trening se ne bi trebao sastojati od stotinu vježbi koje ćete raditi dok ne padnete s nogu. Par vježbi je sasvim dovoljno. Trening mora biti planski napravljen da kada završite osjećate se umorno ali ne i slomljeno. 3-4 kompleksne vježbe koje aktiviraju cijelo tijelo pametno programirane s kardiom na kraju je sve što vam je potrebno.

Koliko trebamo dati stimulansa tijelu za napredak?

Najmanje da vidite napredak. Ako radite neku vježbu s 3 serije i vidite napredak, nemojte dodavati 4. seriju tek tako. 4. seriju ubacite samo onda kada 3. serije prestanu djelovati. S tijelom je kao da igrate poker, nikada ne smijete pokazivati cijelu ruku.

Svi imamo zajednički cilj: postići željene rezultate na što brži način. Zbog toga ne gubite više ni jedan dan na programe koji to neće postići. Krenite odmah kvalitetno trenirati i kada se okrenete unatrag par mjeseci bit ćete zahvalni sebi što jeste.

Pored svih savjeta, vrlo često nam je potrebna stručna pomoć kako bi se pokrenuli, smršali i oblikovali svoje tijelo. Ukoliko želite to ostvariti na najbrži način, mi smo tu da Vam pomognemo.


Mi smo Sanja i Sanjin Imanić i u posljednjih 10 godina smo pomogli stotinama klijenata ostvariti svoje ciljeve i postati najbolja verzija sebe. Zadovoljan klijent nam zaista uljepša dan. Kao Vaši online personalni treneri ćemo pomoći i Vama ostvariti rezultate o kojima ste oduvijek sanjali. Od prvog do zadnjeg koraka smo tu uz Vas.


Uvjereni smo u naše sposobnosti da Vam možemo pomoći i zbog toga Vam nudimo PRVI TRENING BESPLATNO.

Napišite Vaš komentar na članak. To zaista cijenimo.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.