KOJE VOĆE POMAŽE U IZGRADNJI MIŠIĆA?

Kada pomislite šta ćete jesti kako bi izgradili mišiće, voće možda nije prvo što vam pada na pamet. Ali voće je jednako važno kao i sva druga hrana. Kalij u voću pomaže u izgradnji mišića, ugljikohidrati štede vaše tijelo od korištenja proteina iz vaših mišića i antioksidansi štite vaše mišiće od oksidiranja.

KALIJ GRADI MIŠIĆE

Kalij je puno više od minerala koji pomaže u  balansiranju elektrolita. On pomaže u izgradnji mišića u tijelu. Potrebno je unijeti dovoljno kalija da pomognete tijelu u izgradnji proteina i mišića. Odrasli trebaju 4700 miligrama kalija u danu. Bilo koje voće može vam pomoći da unesete potrebne doze kalija, ali jedite posebno ono koje ima veliki izvor kalija kao: banane, dinja, naranđe, kiwi, sušenje šljive i sušene marelice.

UGLJIKOHIDRATI ŠTEDE PROTEIN

Ugljikohidrati daju energiju tijelu, ali ako tijelo nema dovoljno energije, može koristiti protein iz mišića za energiju. Ugljikohidrati su važan makronutrijent koji se može dobiti iz voća i bez toga teško da tijelo može graditi mišiće.

ANTIOKSIDANSI ŠTITE MIŠIĆE

Težak rad (trening) stvara hemijske reakcije u ćeliji koje oštećuju ćeliju. Voće je najbolji izvor antioksidansa, uključujući vitamin C, karotenoide i flavonoide. Natrpajte se antioksidansima kako bi zaštitili svoje mišiće i ubacite grejp, jabuke, borovnice, jagode, kupine, maline, ribizle u ishranu.

KAKO UBACITI VOĆE?

Postoje razni načini kako ubaciti voće u vašu ishranu. Počnite sa dodavanjem voća prije jela kako bi apsorbovali sve nutrijente na prazan stomak. Voće je također odlična opcija poslije treninga. Možete u blender smiksati bananu, mlijeko i bademe i imate odličan shake poslije treninga.

Pored svih savjeta, vrlo često nam je potrebna stručna pomoć kako bi se pokrenuli, smršali i oblikovali svoje tijelo. Ukoliko želite to ostvariti na najbrži način, mi smo tu da Vam pomognemo.


Mi smo Sanja i Sanjin Imanić i u posljednjih 10 godina smo pomogli stotinama klijenata ostvariti svoje ciljeve i postati najbolja verzija sebe. Zadovoljan klijent nam zaista uljepša dan. Kao Vaši online personalni treneri ćemo pomoći i Vama ostvariti rezultate o kojima ste oduvijek sanjali. Od prvog do zadnjeg koraka smo tu uz Vas.


Uvjereni smo u naše sposobnosti da Vam možemo pomoći i zbog toga Vam nudimo PRVI TRENING BESPLATNO.

Napišite Vaš komentar na članak. To zaista cijenimo.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.