KOJA VRSTA TRENINGA JE NAJBOLJA ZA MRŠANJE?

Želite smršati i odlučili ste krenuti trčati. Trčite i trčite ali topljenje masti ide slabo. U čemu je problem?

Trening je samo jedan dio u procesu mršanja, a drugi važniji dio je ishrana. Ishrana je 80% uspjeha ukoliko želite smršati zdravo i brzo. Ali to ne znači da trebate zanemariti važnost treninga kako bi smršali. Kvalitetan trening će vam izgraditi mišiće (koji sami troše puno kalorija) i ujedno će potaknuti vaše tijelo da troši kalorije za vrijeme i poslije treninga (kiseonički dug).

Trčanje kao jedna vrsta treninga nije najbrži način da izgubite kilograme. Trening za jačanje tijela je puno bolja opcija.

  1. ISTOPITE VIŠE MASTI SA TRENINGOM ZA JAČANJE TIJELA

Kalorije ćete trošiti za vrijeme bilo koje vrste treninga, ali trening za jačanje tijela ima dupli efekat. Ova vrsta treninga će natjerati vaše tijelo da troši kalorije i nakon treninga. Sutradan dok budete odmarali i gledati film, vaše tijelo će zbog kiseoničkog duga koji je nastao usljed treninga trošiti dodatno kalorije. Da bi trening za jačanje tijela imao ovakav efekat, potrebno je raditi s optimalnim intenzitetom i vježbama cijelog tijela.

  1. TRENING ZA JAČANJE TIJELA JE POSEBNO VAŽAN ZA ŽENE

Ukoliko planirate trudnoću ili ste se nedavno porodili, onda je trening za jačanje tijela prava stvar za vas. Trudnoća je izuzetno zahtjevan period za ženu i jačanje tijela bi trebao biti prioritet prije same trudnoće. Kada je vaše tijelo jače, onda su manje šanse za razne bolove za vrijeme trudnoće, a i samo začeće će ići lakše kada ste zdraviji. Za vrijeme trudnoće će vas leđa sigurno manje boljeti, noge manje oticati i bolje ćete naučiti kontrolisati svoju kilažu. A što je najvažnije, porođaj će ići puno lakše ukoliko ste ojačali svoje tijelo prije trudnoće. Nakon poroda možete opet postepeno krenuti s treningom i na taj način će se vaše tijelo brže vratiti u normalu.

  1. TRENING ZA JAČANJE TIJELA ĆE OBLIKOVATI VAŠE TIJELO

Ova vrsta treninga će izgraditi mišiće, istopiti masno tkivo i time ćete dobiti željeni efekat, a to je oblikovanje tijela. Izgradnjom mišića vaše tijelo dobiva lijep i prirodan oblik, a ujedno se zateže i vaša koža. Sigurno ćete primjetiti razliku na svom tijelu nakon samo par sedmica ove vrste treninga, a nakon 2-3 mjeseca možete očekivati pozitivno drastične promjene.

  1. TRENING ZA JAČANJE TIJELA JE SIGURNIJI

Svi mi želimo biti što zdraviji i otporniji na povrede. Zdravlje bi trebao biti uvijek prvi cilj zašto ćete krenuti vježbati pored mršanja i oblikovanja tijela. Trening za jačanje tijela odrađen sa vježbama cijelog tijela i dobrom tehnikom će dovesti do toga da vaše kosti, zglobovi i ligamenti budu jači i otpornije na povrede.

Pored svih savjeta, vrlo često nam je potrebna stručna pomoć kako bi se pokrenuli, smršali i oblikovali svoje tijelo. Ukoliko želite to ostvariti na najbrži način, mi smo tu da Vam pomognemo.


Mi smo Sanja i Sanjin Imanić i u posljednjih 10 godina smo pomogli stotinama klijenata ostvariti svoje ciljeve i postati najbolja verzija sebe. Zadovoljan klijent nam zaista uljepša dan. Kao Vaši online personalni treneri ćemo pomoći i Vama ostvariti rezultate o kojima ste oduvijek sanjali. Od prvog do zadnjeg koraka smo tu uz Vas.


Uvjereni smo u naše sposobnosti da Vam možemo pomoći i zbog toga Vam nudimo PRVI TRENING BESPLATNO.

Napišite Vaš komentar na članak. To zaista cijenimo.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.