KAKO SE RIJEŠITI DOSADNIH MASNIH NASLAGA?

Kada pitamo klijente koji je njihov cilj, vrlo često kažu da žele smanjiti stomak, naslage sa strane struka (eng. love handles), ruke i butine. Od toga posebno je problematičan stomak jer taj dosadni dio masnih naslaga na stomaku uvijek sporije nestaje.

Kako onda ubrzati proces skidanja tih masnih naslaga koje se “ne daju” ?

Iako ne možemo birati na koji način će tijelo mršati tj. koji dio tijela će se smanjivati brže, a koji sporije, možemo se potruditi kako bi na najbolji način ubrzali taj proces. Idealno bi bilo kada bi mogli raditi vježbe specifično za stomak i da stomak nestane za 7 dana. Ali nažalost, u ovom slučaju fiziologija nije na našoj strani.

  • RADITE VJEŽBE KOJE AKTIVIRAJU VIŠE MIŠIĆA ODJEDNOM

Višezglobne ili višemišićne vježbe su naša najbolja opcija kako se brže riješiti dosadnih masnih naslaga. Kada je više mišića aktivno odjednom u jednoj vježbi; prvo štedite vrijeme jer ne morate raditi milion izolacionih vježbi; drugo stvara se nevjerovatan hormonalni efekat koji će potaknuti tijelo da topi mast u iduća 72 sata poslije treninga. To znači kada završite trening i odete kući, vaše tijelo prži mast.

Koje su to vježbe?

Čučnjevi, sklekovi, plankovi, iskoraci, mrtvo dizanje, veslanja, zgibovi, propadanja, potisci iznad glave, marinci i slično.

  • RADITE KARDIO ZA DODATNU ENERGETSKU POTROŠNJU

Iako je trening za jačanje tijela važniji od kardia, to ne znači da trebamo zaboraviti u potpunosti na kardio. Kardio je jako bitan zbog metaboličkog efekta koji stvara u kombinaciji sa višemišićnim vježbama. Samo kardio neće donijeti potpuni željeni efekat. Radite kardio prije i poslije vježbi ako želite brži efekat. Možete to sve kombinovati u varijanti kružnog treninga. Dobre opcije za kardio su hodanje uzbrdo, veslanje na mašini, biciklo, trčanje uzbrdo, plivanje i slično.

Zapamtite konstantnost je ključ. Ukoliko ste konstantni, primjetit ćete razliku na sebi već za 21 dan.

Pored svih savjeta, vrlo često nam je potrebna stručna pomoć kako bi se pokrenuli, smršali i oblikovali svoje tijelo. Ukoliko želite to ostvariti na najbrži način, mi smo tu da Vam pomognemo.


Mi smo Sanja i Sanjin Imanić i u posljednjih 10 godina smo pomogli stotinama klijenata ostvariti svoje ciljeve i postati najbolja verzija sebe. Zadovoljan klijent nam zaista uljepša dan. Kao Vaši online personalni treneri ćemo pomoći i Vama ostvariti rezultate o kojima ste oduvijek sanjali. Od prvog do zadnjeg koraka smo tu uz Vas.


Uvjereni smo u naše sposobnosti da Vam možemo pomoći i zbog toga Vam nudimo PRVI TRENING BESPLATNO.

Napišite Vaš komentar na članak. To zaista cijenimo.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.