SMRŠAJTE UZ OVE 4 ZDRAVE NAVIKE

Započeti s novom navikom nije lagano. Neke zahtijevaju više vremena kako bi ih usvojili dok druge manje. Ključ za dugotrajni uspjeh je pokušati adaptirati se što prije na nove navike kako ne bi uzalud trošili snagu volje boreći se sa sobom. Ispod vam navodimo 4 zdrave navike kako to postići na jednostavan način.

1. NEMOJTE PREVIŠE RAZMIŠLJATI
47% našeg ponašanja se dešava svakodnevno bez našeg aktivnog razmišljanja tj. nesvjesno. Pronađite način što brže spojiti novu naviku sa vašim trenutnim navikama i nećete morati puno razmišljati.
Primjer: možete trenirati ujutro čim ustanete ili čim se vratite s posla.

2. BUDITE REALNI
Kada razmišljate o ciljevima, postavite si realne, specifične, mjerljive i vremenski ograničene ciljeve. Kao ljudi dosta griješimo i moramo biti mudri kako to iskoristiti u svoju korist. Cilj mora biti vremenski ograničen jer tada ćemo imati rok koji moramo ispoštovati. Specifičan primjer cilja: želim izgubiti 5 kilograma za mjesec dana. Ovaj cilj je mjerljiv putem vage, metra i odjeće. Cilj je također realan i ostvariv. Isto tako, ne trebate sebe uspoređivati s drugima jer je svako drugačiji na svoj način i svako ima malo drugačiju brzinu napretka.

3. POČNITE OD MALIH NAVIKA
Nećete ići trčati maraton ako nikada niste pretrčali kilometar. Tom logikom počnite postepeno mijenjati svoje navike. Ubacite povrće uz svaki obrok. Idite pješke na posao umjesto autom. Zamijenite sok za vodu. Odradite par čučnjeva čim se probudite. Pojedite voćku prije svakog obroka. Male navike će vam izgraditi samopouzdanje i motivaciju, i to će biti odlična baza za dalje.

4. UKLONITE PREPREKE
Ako znate da će nešto poljuljati vaše zdrave navike, onda to izbjegavajte. Idite drugom ulicom kući nego inače kako bi izbjegli pekaru. Obucite odjeću za trening odmah poslije posla ili odmah ujutro. Nikada nemojte kupovati slatkiše za kuću. Nemojte predugo biti gladni. Prošetajte s prijateljima umjesto da sjedite u kafiću gdje ima hrana.

Pored svih savjeta, vrlo često nam je potrebna stručna pomoć kako bi se pokrenuli, smršali i oblikovali svoje tijelo. Ukoliko želite to ostvariti na najbrži način, mi smo tu da Vam pomognemo.


Mi smo Sanja i Sanjin Imanić i u posljednjih 10 godina smo pomogli stotinama klijenata ostvariti svoje ciljeve i postati najbolja verzija sebe. Zadovoljan klijent nam zaista uljepša dan. Kao Vaši online personalni treneri ćemo pomoći i Vama ostvariti rezultate o kojima ste oduvijek sanjali. Od prvog do zadnjeg koraka smo tu uz Vas.


Uvjereni smo u naše sposobnosti da Vam možemo pomoći i zbog toga Vam nudimo PRVI TRENING BESPLATNO.

Napišite Vaš komentar na članak. To zaista cijenimo.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.