9 SAVJETA ZA ZDRAVIJE PUTOVANJE

Bez obzira jeste li ste obični rekreativac ili pravi fitness junkie, pišemo vam 9 savjeta kako održati zdravi lifestyle dok putujete.

  1. BILO KOJA VJEŽBA JE BOLJA NEGO NIKAKVA VJEŽBA

Nemojte odustati od treniranja na putu ako mislite da ne možete odraditi svoj standardni trening. Malo istezanja, vježbe sa svojim tijelom (sklekovi, čučnjevi, plank…), 10 minutni kardio su nešto što uvijek možete uraditi.

  1. PAZITE NA ISHRANU

Samo zato što putujete ne znači da morate odbaciti svoj plan ishrane. Planirajte i pravite obroke kao što to radite kada ste kući. Time ćete jesti kvalitetnije i uštediti novac. Također birajte zdravu hranu kada idete u restorane.

  1. OSTANITE HIDRIRANI

Posebno je važno piti dosta vode na putovanju. Nosite bocu vode sa sobom gdje god se kretali. Iskoristite isto svaku priliku umijeti se i osvježiti.

  1. PJEŠAČITE

Ako ne znate šta ćete uraditi na odmoru, više hodajte. Nedavno smo napisali članak o tome zašto trebate više hodati. Možete pročitati OVDJE.

  1. PONESITE SVOJU OPREMU

Nikad ne znate kada možete naletiti na neki fitness centar. Ako ne centar, onda uvijek možete odlučiti trčati ili još bolje plivati.

  1. ISKORISTITE HOTELSKI FITNESS

Možda nema sve na što ste inače navikli kada trenirate, ali zato možete improvizovati i odraditi dobar trening. Iako su slobodni tegovi najbolja opcija, ali hotelske fitness mašine mogu dobro poslužiti kad nemate izbora.

  1. ISKORISTITE PAUZE

Iskoristite pauze u vožnji autom ili autobusom. Svako stajanje na pauzu uradite 10-20 čučnjeva ili 10 sklekova.

  1. PLIVAJTE

Ako ne plivate često, iskoristite priliku za plivanje na moru ili u bazenu. Plivanje ne troši zglobove i aktivira mišiće cijelog tijela bez obzira kojim stilom plivali.

  1. SPAVAJTE DOVOLJNO

San je uvijek bitno napomenuti jer ništa ne može zamijeniti san. Iako ste na odmoru i odmarate od svakodnevnice, pazite da imate dovoljno sati sna.

Pored svih savjeta, vrlo često nam je potrebna stručna pomoć kako bi se pokrenuli, smršali i oblikovali svoje tijelo. Ukoliko želite to ostvariti na najbrži način, mi smo tu da Vam pomognemo.


Mi smo Sanja i Sanjin Imanić i u posljednjih 10 godina smo pomogli stotinama klijenata ostvariti svoje ciljeve i postati najbolja verzija sebe. Zadovoljan klijent nam zaista uljepša dan. Kao Vaši online personalni treneri ćemo pomoći i Vama ostvariti rezultate o kojima ste oduvijek sanjali. Od prvog do zadnjeg koraka smo tu uz Vas.


Uvjereni smo u naše sposobnosti da Vam možemo pomoći i zbog toga Vam nudimo PRVI TRENING BESPLATNO.

Napišite Vaš komentar na članak. To zaista cijenimo.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.