MASTI SU SUPER GORIVO

Kada pomislite na izgradnju mišića vjerovatno vam prvo padne na pamet protein. Pored proteina, masti su veoma važne za rast mišića. Ako do sada niste unosili dovoljno masti, pravo je vrijeme da počnete.

ZAŠTO SU MASTI VAŽNE?

Trebamo odbaciti mišljenje da su sve masti loše. Istina postoje neke masti (trans-masti, koje se većinom dobivaju preradom hrane), ali ne treba odbaciti sve masti kao loše za zdravlje i krive za debljanje. Nezasićene masne kiseline su od izuzetne važnosti za naše zdravlje i pomažu nam regulisati loši holesterol i regulisati hormone.

Masti su super gorivo

Ovo će možda zvučati drugačije, ali masti su preferirani izvor energije za tijelo. Mast je efikasnije gorivo jer nosi više kalorija po gramu i koristi drugačije metaboličke substance zvane ketoni. Ketoni (tijela nastala razgradnjom masti) su odličan izvor energije, bez padanja energije koje se dešava zbog unosa šečera.

Svi mi trebamo unositi dovoljno masti svaki dan. Otprilike koliko imamo kilograma, toliko trebamo grama masti unositi.

Masti sintetiziraju testosteron

Masti čine holesterol, koji dalje promoviše sintezu testosterona zajedno sa drugim hormonima. Ograničavanje unosa masti ograničava produkciju testosterona. Postoji dosta drugih koristi od masti ali ove 2 su jedne od glavnih.

Dajte mastima šansu

Postoji širok spektar masti koji možete birati. Masti su skoro uvijek hemijski spojene uz proteine, tako da kada jedete masti imate i dovoljan unosa proteina. Jedite više masti poput kikirikija, jaja, punomasnih mliječnih proizvoda i vidjeti ćete razliku u svom nivou energije i u svom raspoloženju.

Pored svih savjeta, vrlo često nam je potrebna stručna pomoć kako bi se pokrenuli, smršali i oblikovali svoje tijelo. Ukoliko želite to ostvariti na najbrži način, mi smo tu da Vam pomognemo.


Mi smo Sanja i Sanjin Imanić i u posljednjih 10 godina smo pomogli stotinama klijenata ostvariti svoje ciljeve i postati najbolja verzija sebe. Zadovoljan klijent nam zaista uljepša dan. Kao Vaši online personalni treneri ćemo pomoći i Vama ostvariti rezultate o kojima ste oduvijek sanjali. Od prvog do zadnjeg koraka smo tu uz Vas.


Uvjereni smo u naše sposobnosti da Vam možemo pomoći i zbog toga Vam nudimo PRVI TRENING BESPLATNO.

Napišite Vaš komentar na članak. To zaista cijenimo.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.