KOJA ISHRANA JE NAJBOLJA?

Preko 90% osoba koje izgube neželjenu kilažu, vrate tu istu kilažu u idućih 5 godina. Ipak, unatoč ovoj lošoj statistici, stvari nisu skroz tako crne. Ako se kilogrami mogu izgubiti, onda mogu tako i ostati. Ova statistika pokazuje pogrešan stav koji imamo prema zdravlju, vježbanju i mršanju.

JEDINA DOBRA ISHRANA JE ONA KOJU MOŽETE SVAKODNEVNO PRATITI

Moramo pristupiti zdravlju i vježbanju kao kontinuiranom process, a ne kao nešto kratkotrajno. Kada krenete vježbati kako bi postigli svoj cilj, šta ćete uraditi kada ga postignete? Odustati i vratiti se starom životnom stilu punom nekretanja i loše hrane? Sigurno ne. Vjerovatno ćete nastaviti dalje, postavljajući si nove fitness ciljeve.

Najveća greška kod dijeta je što nisu dugoročno održive. Svi vi koji ste bili na dijetama ste sigurno osjetili yo yo efekat, kada nakon određenog perioda vratite sve kilograme, ako ne i više. Zašto je to tako? Zato što ta neka dijeta propisuje izuzetno nizak unos kalorija i zbog toga stvara samo privremeni efekat. Nakon prestanka ćete vratiti svaki kilogram koji ste izgubili. Što je još gore, takve dijete usporavaju metabolizam. Tijelo prži kalorije kada se krećete, trenirate i jedete. Kada iznenada prestanete jesti ili drastično smanjite unos hrane, tijelo ulazi u stanje izgladnjivanja i čuva masto tkivo za energiju dok usporava metabolizam. Vaše tijelo ne zna razliku da li vi želite izgubiti kilograme ili ste izgubljeni u divljini i borite se za život. Tijelo samo zna da gubi kilograme i da to mora spriječiti, a to radi usporavanjem metabolizma.

PROMIJENITE ŽIVOTNI STIL, NE DIJETU

Prvo riješite se isprika.

‘‘svi na poslu jedu slatko‘‘

‘’teško je jesti zdravo‘‘

‘‘ne mogu si pomoći‘‘

Drugo, nemojte odmah naglo krenuti jesti manje. Prvo zamijenite manje zdravu hranu sa zdravom hranom. Ako ste za užinu znali pojesti čokoladu, zamijenite to sa jabukom ili nekom drugom voćkom. Zamijenite obrok na pauzi, pa umjesto pomfrita i burgera, pojedite pileću salatu. Zapamtite, ovo je proces koji traje cijeli život. Tek onda postepeno počnite smanjivati unos kalorija kako bi nastavili proces mršanja. Konstantnost i strpljenje su ključ uspjeha i moramo biti konstanti svaki dan, inače ćemo biti stalno nezadovoljni i u začaranom krugu dijeta.

Pored svih savjeta, vrlo često nam je potrebna stručna pomoć kako bi se pokrenuli, smršali i oblikovali svoje tijelo. Ukoliko želite to ostvariti na najbrži način, mi smo tu da Vam pomognemo.


Mi smo Sanja i Sanjin Imanić i u posljednjih 10 godina smo pomogli stotinama klijenata ostvariti svoje ciljeve i postati najbolja verzija sebe. Zadovoljan klijent nam zaista uljepša dan. Kao Vaši online personalni treneri ćemo pomoći i Vama ostvariti rezultate o kojima ste oduvijek sanjali. Od prvog do zadnjeg koraka smo tu uz Vas.


Uvjereni smo u naše sposobnosti da Vam možemo pomoći i zbog toga Vam nudimo PRVI TRENING BESPLATNO.

One thought on “KOJA ISHRANA JE NAJBOLJA?

Napišite Vaš komentar na članak. To zaista cijenimo.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.