KAKO OSTATI MOTIVISAN TOKOM PROCESA MRŠANJA?

Nove poduhvate uvijek započinjemo sa najboljim namjerama. Napravimo promjene u ishrani, obećamo sebi da ćemo trenirati i biti disciplinovaniji, ali onda nekako izgubimo motivaciju nakon što doživimo prvi neuspjeh.

Šta je ovdje glavni problem?
Glavni problem je što očekujemo da će sve ići glatko, brzo i bez poteškoća. Ali nažalost, život ne funkcioniše na taj način i moramo biti prvo svjesni toga ukoliko želimo napraviti promjene na sebi.

Ako i vi imate problema sa motivacijom dok ste u procesu mršanja, predložit ćemo vam 3 načina kako napraviti pozitivne promjene i držati ih se.

  1. MORATE KRENUTI PREMA PROMJENI

Želja za promjenom i konkretni koraci prema promjeni su 2 različite stvari. Prva stvar je sigurno želja za promjenom i bez nje ne bi mogli ni krenuti, ali koraci koje ćete poduzeti kako bi se ta promjena desila su važniji. Polako i bez žurbe krenite korak po korak i ako ste redovni, za mjesec-dva ćete biti iznenađeni vašim napretkom.

  1. VJERUJTE DA ĆE PROMJENA POBOLJŠATI VAŠ ŽIVOT

Vjerovanje da možete je ključan faktor ukoliko želite ostati motivisani. Česta prepreka uspjehu jeste nevjerica da to što radite će napraviti ikakav pomak. Vjerovatno većini vas su prepreka loša prethodna iskustva. Probali ste smršati već ranije, možda čak i par puta, i niste uspjeli. Skroz vas razumijemo da je teško započeti nešto ispočetka nakon što niste uspjeli par puta, ali želimo vas ohrabriti da nikad ne odustajete jer ništa nije nemoguće. Možda nećete uspjeti iz prva tri puta, ali iz osmog sigurno hoćete.

  1. VJERUJTE DA STE SPOSOBNI ZA PROMJENU

Pronalaženje pozitivnih misli unatoč preprekama je ključ kako ostati motivisan i zašto imati trenera može napraviti znatnu razliku. Na kraju krajeva, svako je zaslužan za vjerovanje u svoju sposobnost ostvarivanja ciljeva koje želi, ali kada postane teško, mi ćemo vas podsjetiti zašto ste krenuli, dokle ste došli i šta još trebate uraditi kako bi postigli svoj finalni cilj. Proces mršanja nije lagan i linearan, ima dosta uspona i padova, ali u konačnici ništa nije toliko teško samo ako ne odustajete. Vjerujte u sebe i ne očekujte čuda preko noći. Za dobre stvari je ponekad potrebno samo malo vremena.

Pored svih savjeta, vrlo često nam je potrebna stručna pomoć kako bi se pokrenuli, smršali i oblikovali svoje tijelo. Ukoliko želite to ostvariti na najbrži način, mi smo tu da Vam pomognemo.


Mi smo Sanja i Sanjin Imanić i u posljednjih 10 godina smo pomogli stotinama klijenata ostvariti svoje ciljeve i postati najbolja verzija sebe. Zadovoljan klijent nam zaista uljepša dan. Kao Vaši online personalni treneri ćemo pomoći i Vama ostvariti rezultate o kojima ste oduvijek sanjali. Od prvog do zadnjeg koraka smo tu uz Vas.


Uvjereni smo u naše sposobnosti da Vam možemo pomoći i zbog toga Vam nudimo PRVI TRENING BESPLATNO.

Napišite Vaš komentar na članak. To zaista cijenimo.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.