KAKO VAM LUBENICA POMAŽE U PROCESU MRŠANJA?

Polako nam se približava toplije vrijeme kada će nam trebati neko dobro osvježenje. Jedna od najboljih i najzdravijih opcija je sigurno lubenica. Razna istraživanja su dokazala koristi koje ima lubenice za naše zdravlje, ali jeste li znali da vam lubenica može pomoći u procesu mršanja?

Lubenica je 90% voda, što znači da je odlično sredstvo za hidrataciju i ujedno hrana sa vrlo malo kalorija. Na 100 grama, lubenica ima samo 30 kalorija sa mnogo vitamina, minerala i vlakana koji će sigurno dobro doći vašem tijelu. Kako vam onda lubenica može pomoći da smršate?

Pa samim tim što ima malo kalorija, moći ćete pojesti puno više lubenice nego drugog voća, a zbog svoje slatkoće i fenomenalnog okusa, može zamijeniti bilo koju čokoladu ili neki drugi slatkiš. Zadovoljit ćete svoju potrebu za slatkim, unijeti malo kalorija i nećete poremeti svoj dnevni unos kalorija kako bi smršali.

Mi najviše volimo lubenicu jer iskreno govoreći, nijedno voće ne može u potpunosti zamijeniti okus čokolade. Ali lubenica može. Kada pojedemo lubenicu, uopšte nemamo potrebu za vještačkim slatkišima.

Za kraj želimo naglasiti neke zdravstvene koristi lubenice. Lubenica smanjuje krvni pritisak i poboljšava funkcije vena i arterija, što je čini odličnim alatom protiv hipertenzije. Također je bogata antioksidansima, vlaknima i vitaminima. Antioksidansi će vam pomoći u borbi sa kancerogenim ćelijama, a vlakna da imate zdraviju stolicu. Vitamin A u lubenici je koristan za rast svih tkiva unutar kose i kože, i igra veliku ulogu u zdravlju očiju.

Pored svih savjeta, vrlo često nam je potrebna stručna pomoć kako bi se pokrenuli, smršali i oblikovali svoje tijelo. Ukoliko želite to ostvariti na najbrži način, mi smo tu da Vam pomognemo.Mi smo Sanja i Sanjin Imanić i u posljednjih 10 godina smo pomogli stotinama klijenata ostvariti svoje ciljeve i postati najbolja verzija sebe. Zadovoljan klijent nam zaista uljepša dan. Kao Vaši online personalni treneri ćemo pomoći i Vama ostvariti rezultate o kojima ste oduvijek sanjali. Od prvog do zadnjeg koraka smo tu uz Vas.

Uvjereni smo u naše sposobnosti da Vam možemo pomoći i zbog toga Vam nudimo PRVI TRENING BESPLATNO.

Napišite Vaš komentar na članak. To zaista cijenimo.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.