KAKO SMO SMRŠALI JEDNOSTAVNO I BEZ GLADOVANJA?

Obično u našim blogovima pišemo savjete kako na što brži, zdraviji i jednostavniji način smršati, ali u ovom blogu vam pišemo naše lično iskustvo procesa mršanja, zašto smo se odlučili za to i kako smo postigli ovaj rezultat.

Odlučio sam 2019. godine prvi put napraviti svoju transformaciju. Prvo sam se udebaljao sa 90kg na 110kg. Tada sam shvatio nešto što me uvijek prije čudilo, a to je: kako osobe koje se udebljaju, ne primjete na sebi da su se udebljali i odmah ne poduzmu neke korake? Odgovor je navika. Mi se vrlo lako naviknemo kako trenutno izgledamo. To se desilo i meni. Iako sam svjesno odlučio dobiti 20kg, opet mi se desilo to da nisam primjetio toliku razliku na sebi sve dok nisam skinuo tih 20kg i vidio svoju sliku transformacije.


Od toga je prošlo skoro 3 godine i ovaj put smo Sanja i ja odlučili zajedno napraviti transformaciju. Zašto smo to uradili? Transformacije klijenata su dokaz naše stručnosti, ali kao i za moju prvu transformaciju, željeli smo dokazati efikasnost našeg programiranja treninga i planova ishrane na sebi samima. Isto tako, mislim da je veoma važno da kao personalni treneri i mi prođemo ovaj proces kako bi mogli što bolje savjetovati klijente i biti im podrška. Da bi bili što bolji treneri, moramo voditi primjerom da SVE SE MOŽE AKO SE HOĆE. Dodatno smo uvidjeli neke stvari na koje prije nismo obraćali pažnju, a klijentima će sigurno dobro doći.

Kako smo ovo postigli?

Prvo i najvažnije, nismo se ”ubijali” treningom. Neko općenito mišljenje o vježbanju jeste da ukoliko želite smršati morate se ”ubijati” treningom, inače neće biti rezultata. To apsolutno nije istina. Kako bi smršali, morate biti u kalorijskom deficitu ili drugim riječima, morate jesti manje nego što je vašem tijelo potrebno. Ovo možete postići na 3 načina. Prvi je jesti manje nego što vam je potrebno, drugi je trenirati više i tako povećati energetsku potrošnju i treći je izgraditi i održavati mišiće jer oni sami od sebe troše puno kalorija. Mi smo kombinovali sva 3 načina.

Što se tiče ishrane, dok smo se debljali, jeli smo svašta, zdravu i nezdravu hranu. Da li smo uživali u tome? I da i ne. Nezdrava i brza hrana nam je pružala trenutno zadovoljstvo, ali poslije smo se osjećali tromo i bezvoljno. Naš mozak nam uvijek predstavlja tu hranu kao nešto mistično, ali ustvari nakon 2 zalogaja uvidimo da to nije uopšte tako.

Pratili smo svoje planove ishrane koji su vrlo jednostavni i sadrže sve potrebne makro i mikronutrijente. Jednom sedmično smo imali jedan veliki nagradni obrok (većinom palačinke sa Nutellom) kako se metabolizam ne bi usporio i kako bi imali snage za najzahtjevniji trening u sedmici. Nismo koristili nikakvu dodatnu suplementaciju osim whey proteina kojeg volimo zbog slatkog okusa zajedno sa pahuljicama, a ne zbog toga što dovoljno proteina ne možemo unijeti običnom hranom.

Jako je bitno naglasiti i to da iako smo bili u deficitu i jeli manje nego što je tijelu potrebno, imali smo više energije, redovnu stolicu, dobar san, Sanja regularnu mjesečnicu i općenito smo se osjećali bolje. Krizne su bile prve 2 sedmice, kada morate ostati istrajni ali nakon toga je puno laķše. To vam postane svakodnevnica, naviknete pratiti unos kalorija, praviti razne varijante različitih obroka i napokon postanete zadovoljni sobom.

Na jednostavan način smo postigli željeni rezultat, život nije ispaštao i nismo “visili” u teretani. Sanja je smršala 7kg i izgubila 8cm u struku, a ja sam smršao 12kg i izgubio 14cm u struku i to smo postigli za 13 sedmica.

Ukolite želite i Vi napraviti ovakvu ili sličnu transformaciju bez puno komplikovanja i na najbrži mogući način, javite nam se, a mi ćemo se potruditi pomoći Vam izgraditi tijelo o kojem se oduvijek maštali! U ovom procesu smo skupa, od prvog do zadnjeg koraka.


Mi smo Sanja i Sanjin Imanić i u posljednjih 10 godina smo pomogli stotinama klijenata ostvariti svoje ciljeve i postati najbolja verzija sebe. Zadovoljan klijent nam zaista uljepša dan. Kao Vaši online personalni treneri ćemo pomoći i Vama ostvariti rezultate o kojima ste oduvijek sanjali. Od prvog do zadnjeg koraka smo tu uz Vas.

Uvjereni smo u naše sposobnosti da Vam možemo pomoći i zbog toga Vam nudimo PRVI TRENING BESPLATNO.

Napišite Vaš komentar na članak. To zaista cijenimo.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.