4 ODRŽIVA NAČINA ZA GUBLJENJE KILOGRAMA BEZ DIJETA

S vremena na vrijeme je važno preispitati naše navike vezane za ishranu i vježbanje. Lako se može desiti neka neželjena demotivacija koja će nas skrenuti s puta. Prihvatanje novog životnog stila bez ludih i obećavajućih dijeta je najbolji način za početak.

  1. NEMOJTE BITI PREDUGO BEZ HRANE

Kada ste predugo bez hrane, šečer u krvi pada. Ovo može dovesti do raznih simptoma, poput vrtoglavice, umora i želje za hranom punom šečera. Vrlo je lako ići iz jedne krajnosti u drugu ako zanemarite signale gladi i čekate predugo kako bi jeli. Planirajte jelo svaka 2-3 sata. Ako znate da će vam dan biti brz i pun obaveza, uvijek imajte spreman neki snack koji će biti tu uz vas kada se javi glad.

  1. JEDITE ŠARENU HRANU PUNU VLAKANA

Hrana bogata vlaknima može spriječiti hronične bolesti poput dijabetes tip II i razne srčane bolesti. Unatoč očitim zdravstvenim koristima, većina ljudi ne jede dovoljno vlakana. Uvijek odaberite hranu bogatu vlaknima poput voća, povrća, proizvoda cijelog zrna i oraštastih plodova. Bit ćete siti duži dio dana i dobit ćete sve zdravstvene koristi.

  1. VJEŽBAJTE NA NAČIN KOJI VAM ODGOVARA

Pronalazak načina vježbanja koji vam odgovara i kojem se radujete je dugoročnije i zdravije za vaše mentalno zdravlje. To će možda značiti trening s opterećenjem, yoga, trčanje, dugotrajna šetnja ili nešto skroz peto. Mnoge aktivnosti možete raditi i iz udobnosti svoje kuće. Mogućnosti su beskonačne.

  1. PLANIRAJTE SLOBODNO VRIJEME

Dok kako jedete i kako se krećete igra znatnu ulogu u postizanju vaših zdravstvenih ciljeva, planiranje slobodnog vremena je također bitan faktor. Provedite slobodno vrijeme bez razmišljanja o vašim fitness ciljevima i umjesto toga se fokusirajte na aktivnosti koje vas čine sretnim. Iskoristite slobodno vrijeme kako bi izašli iz zone komfora.

Pored svih savjeta, vrlo često nam je potrebna stručna pomoć kako bi se pokrenuli, smršali i oblikovali svoje tijelo. Ukoliko želite to ostvariti na najbrži način, mi smo tu da Vam pomognemo.


Mi smo Sanja i Sanjin Imanić i u posljednjih 10 godina smo pomogli stotinama klijenata ostvariti svoje ciljeve i postati najbolja verzija sebe. Zadovoljan klijent nam zaista uljepša dan. Kao Vaši online personalni treneri ćemo pomoći i Vama ostvariti rezultate o kojima ste oduvijek sanjali. Od prvog do zadnjeg koraka smo tu uz Vas.


Uvjereni smo u naše sposobnosti da Vam možemo pomoći i zbog toga Vam nudimo PRVI TRENING BESPLATNO.

Napišite Vaš komentar na članak. To zaista cijenimo.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.