6 VJEŽBI KOJE ĆE VAM POMOĆI SMRŠATI

Bez obzira na vaše godine ili sposobnosti, postoje određene vježbe koje donose koristi svakome i te vježbe imaju za cilj jačanje cijelog tijela. Ali najvažnija stvar je što će te vježbe pomoći vam smršati na što lakši način. Vježbe koje aktiviraju cijelo tijelo odjednom najbolje pomažu pri mršanju. Pa koje su to vježbe? Ispod vam navodimo 6 vježbi.

ČUČANJ

Zašto čučanj?

Čučanj je vježba koja aktivira više mišićnih skupina kako bi se održala razvoteža i stabilnost tijela. Ova vježba pomaže izgraditi jake i fleksibilne kukove da možete sjediti i stajati bez pomoći ili neugodnog osjećaja, i jača mišiće kvadricepsa i gluteusa koji smanjuju pritisak na leđa i koljena dok se penjete uz i niz stepenice.


ISKORAK

Zašto iskorak?

Kao i čučanj, iskorak je vježba koja poboljšava snagu, ravnotežu i stabilnost tijela. Prilikom izvođenja iskoraka, držite leđa čvrsto i ravno. Polako se spuštajte prema dole pazeći da koljenima ne udarate u pod.


SKLEKOVI

Zašto sklekovi?

Sklekovi će izgraditi snagu gornjeg dijela tijela što će dovesti do ispravnog i pravilnog držanja. Ispravna postura ili dobro držanje će vam pomoći lakše se sagnuti, ustati i podizati stvari.

Za početak možete početi sa sklekovima na koljenima dok ne budete mogli uraditi standardni sklek. Još jedna opcija je ruke staviti na kutiju ili zid i time ćete imati lakšu varijaciju ove vježbe.


JUMPING JACK

Zašto jumping jack?

Jumping jack je aktivna vježba koja pokreće cijelo tijelo. Jednostavno se izvodi i mogu je raditi svi vježbači bez obzira na nivo fitness forme. Naravno, napredniji vježbači mogu kombinovati ovu vježbu sa marincima i penjačima kako bi imali veći izazov. Jumping jack pospješuje potrošnju kalorija što će vam dodatno pomoći pri mršanju. Ovu vježbu možete raditi na vrijeme ili ponavljanja.


PLANK

Zašto plank?

Plank će izgraditi odlične mišiće trbušnog zida, ramena i nogu. Također će vam popraviti plućnu i mišićnu izdržljivost koja će vam pomoći u svakodnevnom užurbanom životu.

Plank možete krenuti raditi od 15 sekundi i svaki idući put kada budete radili povećavati za 5 sekundi.


MRTVO DIZANJE

Zašto mrtvo dizanje?

Jača kompletan stražnji dio tijela, stabilnost i ravnotežu. Mrtvo dizanje nakon čučnja je vježba koja će aktivirati najviše mišića tijela. Ako se želite riješiti bolova u leđima, onda je mrtvo dizanje vježba za vas. Mrtvo dizanje možete raditi s tegom, kanisterom ili nekim drugim kućnim predmetom.

Kod izvođenja mrtvog dizanja morate obratiti posebnu pažnju na čvrst i ravan položaj leđa.

Pored svih savjeta, vrlo često nam je potrebna stručna pomoć kako bi se pokrenuli, smršali i oblikovali svoje tijelo. Ukoliko želite to ostvariti na najbrži način, mi smo tu da Vam pomognemo.


Mi smo Sanja i Sanjin Imanić i u posljednjih 10 godina smo pomogli stotinama klijenata ostvariti svoje ciljeve i postati najbolja verzija sebe. Zadovoljan klijent nam zaista uljepša dan. Kao Vaši online personalni treneri ćemo pomoći i Vama ostvariti rezultate o kojima ste oduvijek sanjali. Od prvog do zadnjeg koraka smo tu uz Vas.


Uvjereni smo u naše sposobnosti da Vam možemo pomoći i zbog toga Vam nudimo PRVI TRENING BESPLATNO.

Napišite Vaš komentar na članak. To zaista cijenimo.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.