KAKO KONAČNO ZAPOČETI PROCES MRŠANJA?

Kako se aktivirati nakon dužeg perioda neaktivnost i započeti proces mršanja, bilo da je riječ o periodu neaktivnosti dvije sedmice, mjesec dana, pola godine ili čak dužeg perioda?

Dosta naših klijenata su nekad bili nečiji drugi klijenti i prestali su trenirati iz raznih razloga. Kako bi uvijek kontinuirano vježbali bez velikih pauza, savjetujemo vam da pronađete glavni razlog koji će vas motivisati na vježbanje. Izgledati bolje na plaži nije dovoljno dobar razlog zato što istinski nikoga na plaži ne zanima kako baš vi izgledate.

Postoje površni i duboki razlozi zašto krenuti vježbati. Površni razlozi su prolazni. Jedan primjer toga je odlazak na neki događaj kada želite biti zadovoljni svojim izgledom. Duboki razlozi su osjećati se bolje i biti zadovoljan sobom i fizički, a i psihički. To su pravi razlozi zbog kojih nećete tako lako odustati.

Savjetujemo vam da pronađete svoj duboki razlog zbog kojeg ćete krenuti u proces mršanja i koji će vas uvijek motivisati. Također si zapišite taj razlog da se možete uvijek podsjetiti kada vam padne motivacija.

Pauza od jedne ili dvije sedmice neće napraviti neku znatnu razliku, ali pauza od mjesec, dva ili više sigurno hoće. Nikako vam ne bi preporučili pauzu od treninga na duži period jer vježbanje ne bi trebalo biti nešto što prekidate kad idete na godišnji odmor nego to bi trebalo biti dio sedmične rutine. Na odmoru je prioritet odmor i intenzitet treninga ne treba biti kao inače, ali vježbanje bi trebalo biti sastavni dio vašeg života ukolite želite izgubiti kilograme, oblikovati svoje tijelo i biti zdravi i pokretni.

Morate pronaći taj dublji, pravi razlog koji će vas motivisati da nikad ne prestanete vježbati i naravno koji će, ako prestanete, još brže motivisani kako bi se ponovo pokrenuli.

Pored svih savjeta, vrlo često nam je potrebna stručna pomoć kako bi se pokrenuli, smršali i oblikovali svoje tijelo. Ukoliko želite to ostvariti na najbrži način, mi smo tu da Vam pomognemo.


Mi smo Sanja i Sanjin Imanić i u posljednjih 10 godina smo pomogli stotinama klijenata ostvariti svoje ciljeve i postati najbolja verzija sebe. Zadovoljan klijent nam zaista uljepša dan. Kao Vaši online personalni treneri ćemo pomoći i Vama ostvariti rezultate o kojima ste oduvijek sanjali. Od prvog do zadnjeg koraka smo tu uz Vas.


Uvjereni smo u naše sposobnosti da Vam možemo pomoći i zbog toga Vam nudimo PRVI TRENING BESPLATNO.

Napišite Vaš komentar na članak. To zaista cijenimo.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.