KAKO SE NAJBRŽE SPREMITI ZA LJETO?

Dolazi opet najljepše doba godine, a to je ljeto i kada svako želi izgledati što bolje. Već postepeno fitness centri postaju krcati članovima koji žele istopiti masne naslage kako bi bili spremni za ljeto. Da li i vas zanima kako na najbrži način postići zavidnu formu za ljeto?

Ako je odgovor na ovo potvrdan, onda je ovaj članak za vas. Pa krenimo redom.

Prvo i glavno: PRAVILNA ISHRANA!

Ishrana je 80% posto uspjeha. Da bi što prije postigli željenu formu trebali bi popraviti svoju ishranu.

 • Smanjite unos kalorija. Da bi smršali, morate jesti manje nego što trošite. Ali želimo napomenuti da zbog zdravlja ne smanjujete previše nego onoliko koliko je potrebno da vidite napredak.
 • Jedite što više proteina (različite vrsta nemasnog mesa, tunjevina, riba, jaja, mlijeko i mliječni proizvodi, mahunarke, kikiriki, bademi, orasi, lješnjaci).
 • Jedite dovoljno masti (jaja, mlijeko i mliječni prozvodi, tunjevina, riba, orašasti plodovi). Masti su izuzetno važne za regulaciju hormona i normalno funkcionisanje organizma.
 • Jedite umjereno ugljikohidrate. Ugljikohidrati nisu esencijalni, ali su važni i zato nemojte ih izbacivati. Dijeta ili ishrana bez ugljikohidrata nije ništa superiornija za mršanje. Samo smanjite unos ugljikohidrata i time ćete smanjiti unos kalorija.
 • Jedite što više povrća. Vlakna u povrću će vas držati sitim i ublažit će vašu glad, a antioksidansi će pomoći vašem zdravlju.
 • Pijte puno vode (2-4 litra dnevno).

Drugo: TRENING!

Sada, sa dobrom bazom ishrane, vaše vježbanje će imati još bolji efekat.

 • Koristite vježbe koje aktiviraju više mišića odjednom. Vježbe poput čučnja, planka, sklekova, mrtvog dizanja, marinaca su vaša najbolja opcija je troše najviše kalorija i stvaraju kiseonični dug.
 • Radite trening cijelog tijela. Nemojte dijeliti treninge po dijelovima tijela. Ako želite što brži rezultat, uvijek radite cijelo tijelo svaki trening.
 • Trenirajte miniminalno 2 puta sedmično, a maksimalno 5 puta.
 • Trajanje treninga trebalo bi biti između 40 do 60 minuta.
 • Na kraju treninga možete raditi kardio za dodatnu kalorijsku potrošnju.

Treće: SAN!

Nakon ishrane i treniranja dolazi san. San će omogućiti oporavak tijelu kako bi moglo funkcionisati bez problema tokom dana i za vrijeme treninga. Uvijek planirajte spavati između 7-9 sati. Ako ne stignete u noći, probajte u toku dana nadoknaditi koji sat.

Pored svih savjeta, vrlo često nam je potrebna stručna pomoć kako bi se pokrenuli, smršali i oblikovali svoje tijelo. Ukoliko želite to ostvariti na najbrži način, mi smo tu da Vam pomognemo.


Mi smo Sanja i Sanjin Imanić i u posljednjih 10 godina smo pomogli stotinama klijenata ostvariti svoje ciljeve i postati najbolja verzija sebe. Zadovoljan klijent nam zaista uljepša dan. Kao Vaši online personalni treneri ćemo pomoći i Vama ostvariti rezultate o kojima ste oduvijek sanjali. Od prvog do zadnjeg koraka smo tu uz Vas.


Uvjereni smo u naše sposobnosti da Vam možemo pomoći i zbog toga Vam nudimo PRVI TRENING BESPLATNO.

Napišite Vaš komentar na članak. To zaista cijenimo.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.