TRIK ZA RAVAN STOMAK

Da nas pitate da odaberemo jednu vježbu koja troši pravo puno kalorija, sigurno prvo što bih rekli su MARINCI. Za marince ste sigurno čuli i vjerovatno vam nisu dragi. Ljepota je u tome što marince možete raditi bilo gdje, samo vam je potrebna volja da se pokrenete.

Marinci su jedna od najboljih vježbi koja uključuje cijelo tijelo i sve mišiće. Postoje razne vježbe za razvijanje stomačnih mišića, ali malo njih će vam dati iste rezultate kakve možete imati sa marincima. Za različite nivoe uvježbanosti postoje različite vrste marinaca, od početničkih do naprednih. U našim programiranjima treninga za klijente koristimo sve moguće vrste marinaca, a dosta smo i sami improvizovali.

Zato ako želite brže rezultate, preskočite jogging, stepere, trbušnjake i odvojite 10 minuta dnevno za marince.

KAKO MARINCI RAZVIJAJU TRBUŠNE MIŠIĆE?

Kao što smo rekli u uvodu, marinci su vježba cijelog tijela. Dok radite marince, vi se spuštate ili skačete na pod (ovisno da li radite početničku ili naprednu verziju) i onda opet ustajete ili skačete prema gore. Kroz sve ove pokrete, trbušni mišići rade cijelo vrijeme kako bi stabilizovali vaše tijelo i održali razvnotežu. Sav taj ”stres” na vaše trbušne mišiće će ih ojačati i izgraditi bolje nego bilo koja druga vježba koja direktno pogađa stomak.

KAKO MARINCI TOPE MASNO TKIVO?

Marinci rade dvije stvari za stomak i masno tkivo. Prvo, visoko intenzivan rad marinaca drastično ubrzava potrošnju kalorija, a kao drugo, stvara se kiseonični dug u organizmu. Drugim riječima, kalorije se nastavljaju pržiti još dugo nakon što završite marince, a time će masno tkivo polako nestajati sa vašeg tijela. Masno tkivo je dodatni sloj kojeg se svi želimo riješiti jer sakriva mišiće i time naš oblik tijela. Marinci će pomoći spržiti to masno tkivo dok će vam u isto vrijeme pomoći izgraditi mišiće.

Za najbolje rezultate, kombinujte marince sa vježbama za jačanje tijela i nećete vjerovati kakve rezultate možete postići. Naravno ako ste uporni da izdržite.

SAVJETI ZA MARINCE

  • Dobro se zagrijete, odradite vježbu na vrijeme ili ponavljanja, istegnete se i gotov trening. To je sva magija.
  • Ako nikad prije niste radili marince, krenite postepeno par treninga dok se vaše tijelo ne navikne. Tek nakon 2-3 treninga krenite raditi većim intenzitetom.
  • Ljepota marinaca je u tome što je 100% truda kod svakoga drugačije. Nekome ko je skroz van forme, 100% će značiti skroz sporu izvedbu, a nekome u boljoj formi maksimalne skokove. Bitno je uvijek truditi se najbolje što možete i to će se poboljšavati s vremenom.
  • Pazite na ishranu. Iako marinci stvaraju odličan efekat, nećete imati 100% koristi ako vam je ishrana puna bespotrebnih kalorija. Poboljšajte ishranu za najbolje rezultate. Za više informacija možete pročitajte jedan od naših blogova o ishrani.

Pored svih savjeta, vrlo često nam je potrebna stručna pomoć kako bi se pokrenuli, smršali i oblikovali svoje tijelo. Ukoliko želite to ostvariti na najbrži način, mi smo tu da Vam pomognemo.


Mi smo Sanja i Sanjin Imanić i u posljednjih 10 godina smo pomogli stotinama klijenata ostvariti svoje ciljeve i postati najbolja verzija sebe. Zadovoljan klijent nam zaista uljepša dan. Kao Vaši online personalni treneri ćemo pomoći i Vama ostvariti rezultate o kojima ste oduvijek sanjali. Od prvog do zadnjeg koraka smo tu uz Vas.


Uvjereni smo u naše sposobnosti da Vam možemo pomoći i zbog toga Vam nudimo PRVI TRENING BESPLATNO.

Napišite Vaš komentar na članak. To zaista cijenimo.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.